Stilte na de storm…

4 juni 2015

Eind mei mocht ik de laatste workshop geven: Tapestry, een kunst voor iedereen! 50 Deelneemsters, verdeeld over 6 avonden, mocht ik uitleg geven over de haaktechniek Tapestry. Deze techniek gebruikte ik om de Oilily-look-Like Zomertas te haken en daarna de Vlinder Tas. Het waren heel gevarieerde, gezellige, intensieve avonden! Alle deelneemsters waren ingespannen aan de slag met alles wat ze gehoord hadden en probeerden de slag in de handen te krijgen ( waardoor de kramp de nekken in schoot…). Daardoor vielen vaak stiltes door de inspanningen die geleverd werden en werd het schaaltje met lekkers bijna niet aangeraakt! Eerlijk waar! Aan het eind van de avond, bleek steeds weer dat de tijd voorbij was gevlogen. Aan alle 50 deelneemsters wil ik zeggen: ontzettend bedankt voor jullie enthousiasme en inzet!! Ik vond het ontzettend leuk om te doen. Eerder had ik dit nog niet gedaan, dus ook voor mij is het een leerzame ervaring geweest! En ontzettend fijn dat Echtstudio de faciliteiten aanbood!

En wat nu? Nu heb ik weer tijd voor andere projecten! Als eerste haakte ik het tasje: Lovely Flower. IMG_3399Dit idee had ik al lang in mijn hoofd, dus nu werd het hoog tijd dat ik dit ten uitvoer ging brengen!

Het is een tasje met Mollie Flowers in vrolijke, felle kleurtjes. Als voering heb ik een stukje stof gebruikt en deze zo genaaid, dat zowel de binnenkant van hetIMG_3387 tasje, als de buitenkant, de goede kant van de stof laat zien. Aan het beugeltje zaten haakjes.  En daardoor bedacht ik een koord te maken met de Kumihimo schijf. En techniek die ik nog niet eerder gebruikt had. Maar erg leuk om te doen. En… ook in dit koord komt het bloemmotiefje terug! 

En toen…toen viel ik even stil! Vaak is het : stilte voor de storm, in mijn geval echter valt de stilte na de storm! Ik heb nog wel ideeën zat, maar op dit moment ben ik bezig om te haken naar patronen van iemand anders!

Zo ben ik gister begonnen aan de stola met roos uit het boek Haken & Kleur Buiten van Saskia Laan en Claire Boeter. Het is echt ook even heerlijk om lekker een eind weg te haken zonder super na te hoeven denken! Ook de polswarmers uit dit boek ga ik zeker haken en de armbandjes die er in staan liggen al in veelvoud in heerlijk, vrolijke combinaties in mijn sieradenlaadje!

Ik verveel me dus niet, maar ben wel bezig mijn hoofd weer even te ontspannen na een hele ongelofelijke, drukke en super positieve periode.

Dames, Maak het Hip!!

 

 

  4 comments for “Stilte na de storm…

 1. 4 juni 2015 at 19:45

  Wat n gezellig blog bericht!
  Geniet van je rust, na gedane arbeid!
  Mooi tasje heb je gemaakt!
  De sjaal is geweldig, nog even wat projecten afmaken en dan ga ik er ook aan beginnen.
  Fijne zomer!
  Liefs Corien.

  • 4 juni 2015 at 21:15

   Dank je wel, Corien!
   En die sjaal haakt heerlijk weg! Ben er nu juist mee bezig?

 2. Annelies van Ingen
  4 juni 2015 at 22:25

  Leuke blog Gerbelien. Ik heb hem met veel plezier gelezen. Nu lekker uit rusten en dan borrelen de ideeën vanzelf omhoog.
  Bedankt voor je mooie en leuke creaties. Ik blijf je volgen.

  • 4 juni 2015 at 22:32

   Nou, je bent met stip de meest trouwe volgster tot nog toe ?.
   Dank je wel! Gaat hier helemaal goed komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *