Een zomer lang gehaakt!

6 september 2015.

 

Wat een heerlijke vakantie heb ik achter de rug! En ik zal eerlijk zijn, ik was er hard aan toe! Het jaar 2015 bracht mij zoveel nieuws, dat ik merkte dat ik toe was aan vakantie. Vlak voor de vakantie heb ik De Hippe Haakgroep overgedragen aan nieuwe enthousiaste beheerders. Zij hebben het werk aan de groep fijn overgenomen. Deze groep slurpte veel van mijn tijd op, omdat ik de groep serieus nam en vaak keek om nieuwe leden toe te voegen en om te reageren op alles wat geplaatst werd. En dat was best een klus. De groep groeide zo snel! In Juni waren er meer dan 3400 leden!! Een groot succes, maar voor mij werd het belangrijk om er wat los van te komen. Nu geniet ik van elk bezoek aan de groep en leef ik meer op afstand mee met alles wat er daar gebeurt! En ik ben trots op al het werk dat ik voorbij zie komen. Kijk maar eens op Instagram en zoek dan naar #oililylooklike! 

De weken voordat we weggingen was ik alleen met de kinderen thuis, manlief had nog geen vakantie en konden we vaak naar de speeltuin. Ik nam dan mijn haakwerk mee.

Ik haakte daar heerlijk aan mijn omslagdoek uit Haken & Kleur Buiten. De kleurencombinatie vond ik helemaal geweldig, dus tijdens het haken genoot ik enorm!

image

 

In hetzelfde boek staat een patroon voor polswarmers. Daar had ik al lang geleden het garen voor aangeschaft. Een uitdaging, want het garen bevat allemaal details die je meehaakt. Met het resultaat ben ik erg blij! image

 

Op vakantie gaan betekend voor ons: kamperen! In de caravan. We mogen deze lenen en ik heb geprobeerd er iets gezelligs van te maken. Ik naaide sier kussens en slopen voor dekbedden en hoofdkussens, gordijntjes en ik bekleedde de lampenkap. Het was er heerlijk toeven!

image

 

 

 

image

Op de camping hadden we heel veel last van wespen! Dus wilde ik graag dekseltjes haken voor op de glazen en voor op de blikjes fris. Heerlijk was het om in de avondzon te haken. Men zegt wel eens dat haken iets therapeurisch heeft. Zo is dat voor mij ook. Ik ontspan er enorm van. En dan ook nog haken in een warm avondzonnetje, daar ben ik van opgeladen!!

image

Ineens had ik zin om kleedjes te haken! Voorheen kon ik alleen maar denken aan mijn lieve Oma als ik zulke kleedjes zag, maar nu zie ik dat ineens anders! Ik vind het hip! ?

image

Op de laatste zaterdag van de vakantie had ik een vrijgezellenfeestje. Het thema was mintgroen. Ik heb niets in mintgroen… Dus haakte ik een armbandje en ring bij het mintkleurige tuniekje dat ik in allerijl aanschafte.

image

Tijdens de vakantie liep ik letterlijk tegen een prachtig jurkje aan! Deze kocht ik, want in Spetember heb ik dus een bruiloft, van een heel lief ‘zusje’ van me en… ik zag al direct een tas voor me. Thuis heb ik meteen garen gezocht in de goede kleuren en ben aan de slag gegaan. Gister was de tas af: de vintage flower bag! 

image

Al met al was de zomer dus een heerlijk ontspannen, maar ook productieve periode!

Op naar een seizoen met veel nieuw haak- en naaiplezier!

 

Maak het Hip!

 

 

 

  7 comments for “Een zomer lang gehaakt!

 1. Nel van der Starre
  26 oktober 2015 at 23:25

  Hallo. Ik was afgelopen zondag met mijn dochter op de beurs in Gorinchem en heb je tas uitgebreid staan bewonderen. De manier waarop gehaakt was spreekt mij erg aan. Ik hoorde dat de tas als pakket te koop is? Mag ik dan de prijs weten en is hij ook in andere kleuren?
  Groetjes, Nel

  • 30 oktober 2015 at 07:48

   Beste Nel,

   Allereerst mijn excuses dat ik nu pas reageer, maar de afgelopen dagen was ik heel erg druk!
   Bedankt voor je enthousiasme voor de tas! Je kunt onder het hoofdtstuk Oilily-look-Like Zomertas, op deze site, zien welke winkels de pakketten aanbieden. En hier vind je ook het hele patroon van de tas. De pakketten zijn niet in andere kleuren verkrijgbaar. Maar er staat wel van de kleuren hoeveel je nodig hebt, op de site, dus zo kun je zelf kijken welke kleuren je wilt en dan kun je zien hoeveel je ervan nodig hebt. Snap je?
   Heel veel haakplezier!!

   Maak het hip!

   • Nel van der Starre
    13 november 2015 at 09:58

    Sorry maar nu ben ik laat met reageren. Zo gaat dat he?
    Bedankt voor de informatie. Ga er zeker achteraan. Je hoort nog van me.
    Gr. Nel

 2. 22 november 2015 at 20:55

  Ik wil gaarne het haakpatroon voor de olillytas ontvangen of downloaden ik heb de katoen bij handwerken.nl het haakpatroon zat niet dot moest staan in het blog van gerbelien sotprry maarik kan het helaas niet vinden
  Kan iemand mij aviseren
  Bij voorbaat dank

  • 22 november 2015 at 21:28

   Beste Edith,
   Dan ben je aanbeland op de goede site! Op deze site, onder het hoofdstuk Oilily-look-Like Zomertas vind je gratis het hele patroon! Onderaan staat een link die je kan aanklikken voor een .pdf. Deze kun je eventueel uitprinten.
   Veel haakplezier!

 3. Annemie dewelter
  17 juni 2017 at 20:14

  Hele leuke ideen, wat zijn jullie creatief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *