Winterslaap

21 november 2015.

Wat is het lang geleden dat ik mijn laatste blog schreef!! De tijd vliegt! Al een maand zegt een klein stemmetje regelmatig in mijn hoofd: het wordt de hoogste tijd om weer eens een stukje te schrijven!! Maar direct daarna zijn er weer duizend en 1 dingen die mijn aandacht vragen.

Zelf vind ik het altijd het leukste om heerlijke creatieve verhalen te lezen en mee te beleven van mede bloggers. Zelf wil ik graag alleen dan schrijven als ik daar de inspiratie voor heb. Dan gaat het echt ergens over ( verbeeld ik me voor het gemak) en vliegen de woorden op mijn scherm.

En nu? Nu niet… Niets ernstigs, hoor! Alleen maar een verbouwing! Een verbouwing die al 7 jaar duurt, maar nu heb ik eind september mijn hele hobbykamer in verhuisdozen moeten pakken! Al mijn garens, al mijn scrapspullen, al mijn lintjes, noem het maar op: alles zit in 20 dozen! En heel per ongeluk is mijn inspiratie ook ingepakt. Dit komt omdat ik niet zoveel heb aan inspiratie als ik toch nergens bij kan! En alles nieuw kopen is geen optie… Langzaam ben ik in een winterslaap gesukkeld.

Kleine projectjes, tussendoortjes zijn er nog wel. En ik kon nog een en ander afmaken.

Voor een hele lieve vriendin haakte ik een omslagdoek voor haar verjaardag met een mooi garen Colortwist. Meerdere katoenen draadjes welke draadje voor draadje vervangen worden voor een tint anders. Hierdoor heeft het een prachtig verloop. Voor haar verjaardag werd een surpriceparty georganiseerd, dus daar wilde ik ook nog iets voor haken. Voor bij mijn outfit. Het werd een armbandje. met vlinders en hartjes en een roos. Inderdaad, het was voor de vriendin van de vlinders! De vlinder die ik ook verwerkte in de Oilily-look-like Zomertas!

image image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik had een bruiloft van een ander lief vriendinnetje. Daarvoor haakte ik een tas en portemonneetje bij mijn nieuwe jurk.

image image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En voor mezelf en mijn dochter haakte ik polswarmers. Voor mezelf naar het patroon uit Haken en Kleur buiten van Claire en Saskia. Voor mijn dochter polswarmers daardoor geïnspireerd.

image image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor mijn zoon haakte ik een muts, kolsjaal en twee polswarmers.

image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik haakte een mega XXXL omslagdoek voor mezelf in tinten waar ik verliefd op ben. En natuurlijk wilde ik daar ook een set polswarmers bij hebben. Jaja, ik ben echt van de setjes… Hierbij maakte ik ook een bijpassende sluiting. Ik haakte een bloem en deze heb ik op een houten sluiting geplakt. Uiteraard met mijn eigen label erbij! 

image image image image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En toen… toen kwam er iets op mijn pad, wat ik nooit heb kunnen vermoeden. Door Keet & Co werd ik uitgenodigd om op het Creaweekend in Gorinchem te komen, bij haar stand! Een hele lieve en ondernemende vrouw! Met een fijne familie! Ik mocht vertellen over de haaktechniek van de Oilily tas en ik ben een samenwerking met haar aangegaan welke ik nog niet eerder wilde en durfde. Bij haar kun je pakketten kopen; naast een pakket voor de Oilily tas kun je bij haar ook terecht voor pakketten van de Oilily Ipadhoes en van de Oilily Samsung S4 hoes en van het mini etui! Ontzettend leuk, vind ik het, dat ik haar heb mogen leren kennen!! Dus kijk snel eens op haar site, www.keetenco.nl.

image image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En van het 1 kwam het ander! Een paar dagen later kreeg ik de gelegenheid om 2 dagen naar de KreaDoe beurs te gaan in Utrecht! Wat een heerlijkheid! De eerste dag ging ik alleen, de tweede dag ging ik samen met mijn enthousiaste dochter! En hoe leuk was het dat ik daar meerdere personen heb ontmoet welke mij herkenden en een toevallige ontmoeting met 2 haaksters uit Friesland, bij de stand van Claire, welke met een vriendinnenclubje de Oilily tas aan het haken zijn! Dames, ik vond het heel leuk jullie te ontmoeten!

image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met mijn dochter volgde ik een workshop en ik ging naar huis met een heel leuk haakpakket voor een zonnevanger en een pakket, Aju Paraplu, van vilt een herfsttafereeltje. Deze is in de maak…

image image image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maar de laatste weken ben ik dus in een winterslaap gesukkeld. Wanneer ik daar weer uit ontwaak, dat zal de tijd leren. De verbouwing is nog in volle gang en de komende maand ben ik druk met verjaardagen in het gezin en al de feestdagen. Als ik nu dus weer langere tijd stil ben, dan weten jullie hoe dat komt!

Voor nu, heel veel haakplezier, met veel kleur!!

 

 

  7 comments for “Winterslaap

 1. Anne
  21 november 2015 at 23:01

  Gezellige Blogg. Fijne winterslaap. Ik doe met je mee. Heerlijk onder de wol.
  Groetjes Anne

 2. Anita
  22 november 2015 at 10:37

  De ollily look a like Zomertas kwam ik toevallig tegen op het internet . Sinds een jaar heb ik mezelf haken geleerd.
  Ik ben er inmiddels verslaafd aan geraakt .
  Ik had een paar olafjes van frozen gemaakt
  En een paar babymutsjes. Want ik zit nu in een levensfase de kleinkindjes (geweldig)
  Daarnaast had ik een prachtig baby dekentje gehaakt , waar ik heel veel complimenten voor gekregen heb .
  Toen kwam ik dus de ollily look a like tas tegen . Wat een geweldig project was dat . Bloed zweet en tranen heeft hij mij gekost . Maar wat ben ik trots op m’n tas .
  Inmiddels ben ik hem voor de tweede keer aan het haken . Voor een vriendin , die net zo enthousiast is over de tas .
  Dus voorlopig ben ik weer onder de panne .

  • 22 november 2015 at 11:24

   Beste Anita,
   Wat ontzettend leuk om te lezen!! Wat is het een heerlijke bezigheid, he?! Vind ik ook!
   Bedankt voor je complimenten over de tas. Voor mij was het ook een hele uitdaging! Knap van je dat het lukte! En nu al bezig met nummer twee. Heel erg leuk.
   Veel haakplezier en veel plezier met het gebruik van de tas!

 3. Adagonda
  11 februari 2016 at 18:31

  Hallo Anita, ik kwam je oilily look a like tas tegen en wil deze ook gaan maken. Nu kwam ik het patroon doorlezen een foutje? tegen. Bij de tas gaat het patroon van toer 47 gelijk over naar toer 49. Is dit gewoon een foutje in de nummering of hoort hier toch nog een extra toer tussen?
  Ik hoop hier antwoord op te krijgen dan kan ik een poging gaan ondernemen deze tas ook te maken.

  • Adagonda
   11 februari 2016 at 18:32

   Ik bedoel hoi gerbelien ?

  • 11 februari 2016 at 23:11

   Ha Adagonda,
   Leuk dat je zo enthousiast bent! Het is geen fout in het patroon. Kijk nog maar eens. Een aantal regels boven dat stukje zie je dat dit het stuk met de rode stippen betreft. Ik geef in die toeren alleeen aan waar je de witte stippen moet beginnen. Snap je wat ik bedoel?
   Heel veel succes als je met het haken gaat beginnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *