De Nachtegaal

P1130862

De afgelopen maanden ben ik bezig geweest met het ontwerpen, haken en maken van een nieuwe tas: De Nachtegaal. Opnieuw voelde ik me uitgedaagd om een asymmetrisch figuur te haken in een rond vlak. Mijn dochter heeft op 1 muur een prachtig behang met allemaal vogeltjes. Ik word vrolijk van al die kleurige beestjes! En zo ontstond het idee om een vogeltje te gaan haken in het ronde vlak. Op internet ging ik op zoek en zag ik dit plaatje van een Japanse Nachtegaal. En de kleurtjes van dit vogeltje, ik weet het niet, ik vind het een prachtig vogeltje! 

Zie hoe mooi dat mooi gekleurde borstje is en de vleugeltjes!

japansenachtegaal

Nachtegaal (2)

Ik heb gekozen voor een speels motief van takjes met bloemetjes om het vogeltje heen. Ook de achterkant van de tas is bezaaid met takjes en bloemetjes.

P1130866

Op bovenstaande foto kun je ook zien, dat de zijkant een takje heeft met dezelfde bloemetjes. Aan de bovenkant, waar de opening met rits zit, lopen de takjes uit.

P1130867

Omdat de ronde vorm heel strak is, zonder tashanger, was het even uitproberen wat ik het mooiste vond. Ik kwam uit op 1 kleurige bloem aan het oog van de rits.

P1130865

De binnenkant verstevigde ik weer met placemats. Deze beklede ik met een mooi lapje en uiteraard naaide ik mijn eigen merkje er in ;). Ook naaide ik nog twee vakjes in de tas.

P1130870

Als hengsels gebruikte ik de variant van KnitPro.

Aan de slag?

Het haken met deze techniek, Tapestry, vraagt wel ervaring, evenals het haken van figuren in ronde vlakken. De werktekeningen en uitleg welke ik samengesteld heb, zullen je helpen om ook eigenaar te kunnen worden van deze tas.

In het hoofdstuk Patronen op deze site kun je zien hoe je het patroon aan kunt schaffen voor deze tas.

Let op: het garen in het pakket is gebaseerd op mijn manier van haken.